04 June 2012

Wedding Payid

Assalamua'laikum..



yana n love, ciklat :x

Weekend kali ni rasa dah macam hari raya dah..pergi mana2 all the way ada jer kenduri kahwin..and friends pun ramai yang balik kampung maklumla ramai yang kawin..hoho..so saya pulak ada la pergi 1 wedding my friend dekat Rantau Panjang, Payid..kami classmates since form 1 till form 3..lepas tu form 4 dia move to sekolah Ahmad Maher..me and him memang kacik giler la asyik gaduh jer..apa taknya dia monitor saya assistant..tapi dia punya tahap malas nak urus kelas masyallah!hahaha..saya mengamuk jer..tapi dia relaks jer..orang laki kan..slow and steady..sampai rumah dia pun bising jer panggil daku "penolong2"..lepas tu cakap2 dengan wife dia.."dia ni ketua kelas pemlas ni dulu"..wife dia kata "ha'ah memang pun..sampai la ni pun malas camtu la"..hahaha..sekepala..sian Payid..


the drebar n co tak nampak..:p

Pergi dengan Mc Niey n Napi diorang datang jemput  leaps tu fetch Ciklat then drop umah Napi diorang nak salin baju..lepastu tunggu Delin datang ambik..so pergi dengan Delin's car lah..hehe..oppss kereta Delin sangat2 bersih n segar..cermat punya orang ek?ehehe

mak buyung n 2 anak dara..keh3..

the spouse:mc niey & napi n delin..


Pergi sana ramainya jumpa kawan2, senior n cikgu pun ada..huhu..borak2 sembang2 lepas tu Delin bawak kitaorang makan kat mee celup sedap dekat pintu masuk 3 rantau panjang..betul2 dekat entrance tu..oh gambar pengantin tak ada..sebabnya ambik gambar dengan BB Delin..lepastu nak bluetooth semua pun tak reti nak buat macamana temasuklah Delin sendiri..hak3..


Along the way kitaorang borak gelak tak berenti..dok citer kenangan2 zaman sekolah dulu..banyak cerita yang tak disangka n baru tahu so macam abit surprised la..tapi heppi sebab dapat share2 cerita n it was a very lovely day with u guys!

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

paling best pegi kenduri kawen bole jumpa kawan2 cikgu2

memang meriah =)

Pok Amai-Amai said...

Comelnye anak dara tu g majlis kawen. Heee~

Rai said...

manisnya bergaya pegi kenduri..hehe..

yana,
boleh lagi kalau nak guest blogger tu..tapi lambat sikit la..skang da ada 3 orang..akak buat seminggu satu entry..nanti yana email akak ok..lepas tu bila sampai masa nanti akak invite jadi guest author..kalau yana sudilah.. hehehe..

email akak.. kesoma.rai@gmail.com

CaDLyNN said...

bestkan jumpe kawan2..

last week mmg full dgn kenduri..next week juge..huhu..

eLL said...

majlis kahwin sendiri bila lagi, asik pergi majlis orang, bagi hadiah kat orang? hehe. ♥

faiz fakhirin said...

lamo xmr jale blog na...na bilo noknnikoh turrrr...

ctk said...

payid tu a.k.a farid ka??hehehe
ct xder pegi lg majlis kawen kwn...haishh..nti ltk gmbar pengantin, nk tgk :D

Adylia Qarissa said...

lama tak dengar ayat 'kacik' ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...