26 June 2012

Tips Untuk Tak Sakit Hati Lihat Bekas Tupperware Dengan Teman Barunya

Assalamua'laikum..


Tenggelam timbul jer saya ni..nak kata sibuk tak der la pun..cuma tak berpeluang jer nak tulis entry..takper saya nak buat 3 entry sebolehnya harini..haaa..mampu ke?wait n see jerlah nanti..hehe


Tadi belek2 google plus jumpa pulak funny quote ni..memang terkena batang hidung la..gelak sorang2..haha..so saya nak share..untuk korang yang ada rasa sakit hati bila tengok ur ex dengan gepren baru tu..sila sematkan quote ni dalam fikiran..

ignore gambar yang agak annoying ni..hiasan semata..mat saleh punya kerja..hehe

Hehehe..tak pernah terfikir pun macam ni kan..bagus jugak motivasi diri untuk yang patah semangat..orang putus cinta ni bukan senang nak ubati..makan tahun..so apa salah treat diri sendiri dengan kata2 yang macam ni kan..kalo bukan kita sape lagi yang sanggup nak motivate kita hari2 pasal benda yang sama?so jangan lemah..never n ever!biar hati kita nangis tapi jangan sekali2 tunjukkan yang kita dah jatuh meyembah bumi sebab dia yang sesen pun tak memberi makna dalam hidup kita..


Hairan bin ajaib la orang yang putus asa dalam hidup semata2 kerana seorang lelaki..yang dah tinggalkan dia..yang dah tak perlukan dia..come on..kita makan bukan dia yang bagi duit..kita hidup bukan untuk dia..fikirla family sendiri sebelum buat apa2..ingat ibu yang melahirkan susah payah bertarung nyawa..berkorbanlah untuk dia..lebih banyak pahala dari meratapi lelaki yang belum tentu boleh memberi kita kebahagiaan kalo bersama dia..so fikir!fikir dalam2!


Ini bukan cakap kosong..ini cakap orang yang dah berkali-kali kecewa..hehehe..suka pulak dia..:p..takperlah jangan terlalu risaukan jodoh kita..tiba masanya ia akan datang tanpa kita sangka pun..so biarkanlah si labu dengan si labi tu..tak menjejaskan hidup kita pun..that's is ur way there u go..this is my way so dont bother..:)..orang2 yang buat hidup orang lain sedih dan kecewa akan susah mencapai kebahagiaan dalam hidupnya..percayalah..


"Buat apa aku nak bersedih? Aku hanya kehilangan orang yang tidak cintakan aku. Tetapi dia kehilangan orang yang benar-benar mencintai dirinya."

-- Hilal Asyraf

25 comments:

Ujie said...

hahaa..
penah baca quote ni kat mana ntah. ni kiranya motivasilah.

Cik Lia Lomi said...

qoute yang sangat bermotivasi...

suka quote yang last sekali tu..

Kesuma Angsana said...

gd one.. like tis quote . Slam kenal n dah follow awak 232

Rai said...

haha..used toys eh..barang secondhand.. kalau orang kedah kata belen :P

so tak payah la sedih sedih.. apa kes barang second hand kan..

Aishah Jahirah said...

betol tu....walau mkn masa berthn2 nk ubati hati, jgn pernah kecewa dan rasa terdesak....masih ada sinar harapan.chewah pandai je....

LydSunshine said...

cik pretty write, bagus kalau awk bermotivasi begitu. Akak suka org yg tak cepat berputus asa mcm awk ni. Putus cinta bukan perkara besar pun dalam hidup. Byk benda lain lagi yg penting. *juga bukan ckp2 kosong. ini juga berdasarkan pengalaman hidup yg dah lalui byk kali gagal bercinta sebelum kawen dulu.*

So, betul ka quotes tu. Bekas tupperware itu adalah toys yg dah terpakai.

puteri rimba said...

quote yang best...like a toy...heeee
jange kedekut deh...bui jah doh nok sangat gak..bekas kito jah tu...haaahaaahaa...

ayut said...

Ayat Hilal Asyraf tu best! :) sakit mmg sakit tp lebih baik lpaskan dr meyeksa dri.itu bukan jodoh terbaik bt kita..pasti ada yg lain

atuk said...

Assalamualaikum Pretty

suami/isteri yg paling sesuai adalah yg mencitai kita, bukan yg kita cintai

ummiarissa said...

motivasi diri sendiri meningkatkan keyakinan diri sendiri....teruskan usaha anda!

ctk said...

hehehe..btul tu....ctpon nk pikir gitu lah :D


*psl nuff tu, ct dah clear cache...tp still xjadi jugak..erm...sory menyusahkan kamu ae..n thank sgt2 sudi tolong :D

CaDLyNN said...

hai..kecewa lg ke..hehehehe

cool je yna..
pasti ade yg lebih baik dr yg dulu untuk yna..percayalah :)

Prettywrite said...

K.Ujie..
hehe motivasi diri sendiri..

Prettywrite said...

Lia..
a'ah quote tu mmg femes tu..

Prettywrite said...

Kesuma Angsana..
salam kenal juga..tq follow :)

Prettywrite said...

K.Rai..
heheh belen eyh..tu la no sedih2 no more..

Prettywrite said...

K.Aishah..
yup true..jangan rasa tdesak..nt salah pilih jugak nt..

Prettywrite said...

K.Lyd..
tq k.lyd..yna down paling teruk 2 weeks jer..lepas tu boleh hidup normal dah..haha..owh k.lyd pun ada experience sama eyh..inspirasi ni..tq share..

tu lah..barang terpakai..keh3..

Prettywrite said...

K.Sue..
meme tok dekut k.sue..meme bui jah sapo nok..tok ajem nok argue baloh ko gapo..lok demo sero pelahak sangat gak loh g lah..hahaha

Prettywrite said...

Ayut..
yup suka betul ayat tu..
pasti..pasti ada cuma siapa bila dan di mana tu belum tahu..:)

Prettywrite said...

Atuk..
wslam atuk..tq..tp yna tak tahu nak nilai lg macamana org yg mencintai kita..hehehe

Prettywrite said...

K.Ida..
tq K.Ida..:)

Prettywrite said...

Ct..
haa kan baik pikir gitu..tak sakit ati..hehe..

la ya ke..hurm..cian nya ct..pelik la nuff ni kan..

Prettywrite said...

Lin..
ahah mana ada la lin..saja jer ni buat entry..bukan total pasal yana..hehe..

Fadlina Nasir said...

Kak yana sayang.. cer cek inbox :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...