06 June 2012

Buah Star

Assalamua'laikum..


Lama tak jumpa buah star..ma pergi kenduri kat umah Abg Mail haritu singgah rumah pakdik dapatla pucuk2 paku ngn buah star ni..huiii..saya tak makan..sekarang ni gigi sensitip tak boleh nak bites mende masam2 nih..sengall jadiknya..


Biji dia warna purple..sebab tu nama lain dia kitaorang panggil buah putih star..putih star for kelantanese is ungu okeh..hehe..make colek budu nyakut molek ni..hak hak..saja update pasal food jer nanti takmau update lansung dah..boleh?hehehe..


3 hari lagi contest berlansung..kauorang..come lah join..mungkin saya salah tulis buat kauorang tak faham kot..join jer untuk list bloglist..kalo taknak menang tak payah buat slogan best2..just type nak join kerana nak menang ke..kerana anda cantik ke..kerana heh apa2 jerlah..boleh apa saja..untuk saya update bloglist kat sidebar tu jer..senangla nak bw nanti..ok?tak susah kan..

21 comments:

eLL said...

kawe pung brehi jugok make colek buoh star nih, loni puye dio ko?

haha, yana terkecek pulok.

Nur-nba said...

Tak pernah makan buah ni.. :)

Cikpuan rara said...

penah dgr,tp xpenah mkn.

Lynn said...

Hahahha..putih star..?terkekek2 k.lynn gelak tau..haah buah nie kalau masak pun ade yg makan..tp k.lynn suke kalau yg jeruk..jeruk buah staq..

Waqheh said...

masam sungguh buah ni..tapi kat alor star xde plak byk sgt buah ni...

nuyui a.k.a miss YUI said...

cam sedap aje tu tgk..

Rai said...

jeruk buah star penah makan kot.. unknowingly yang tu adalah buah star..

eh kawe nok etep.. (betul kah?..hahaha)

eLLa n aLia said...

tak sama dengan kedondong ea?? hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ehh...akak tak penah makan pun buah nie...comel pulak kaler dier erk...:)

Kazman / Sue said...

ingatkan buah star ni buah belimbing je... sedap ni kalau dah jadi jeruk....

Cik Mizah said...

wahhh..fes time nengok nih..mesty besttt

Ann Ishak said...

kalau dekat nogori, we ouls panggil buah biji kundang...tang masam tu memang setuju sangat, terus ngilu gigi weh

Fadlina Nasir said...

mane nak cari buah ni?.macam cantik jee..

ctk said...

igt ke nk cite sal buah belimmbing..hehehe...

xpernah jupe pon buah ni..hehehe

MeeRole said...

buah gpo ni?xrjin tengok lgi ni..hehe

Ujie said...

Ingatkn star fruit..belimbing tu.
Akak tak penah nmpak pun buah ni, cntik biji warna putih star..ni dok praktis bahasa yna..putih star! ^__^

*akak dh join..yg lain tu lupa kot. Dok karang slogan..

CaDLyNN said...

tak penah mkn buah ni...

IntaNBerliaN said...

buah ni sedap nih.. :-)

kittkate86 said...

apa nama rasminya buah ni??saya nak cite kat membe pon xtau hehehe boleh pecah air liur ni..massssaaaaaaaam...

Izan Ishak said...

kak izan pun tahu putih star tu ungu sbb dulu ada kwn baik org kelantan... sedap ye colek ngan budu..

Aishah Jahirah said...

dulu selalu jolok buah star tepi sungai...wat nyicah....yummy2...leleh liur camni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...