05 June 2012

Kena Pecah

Assalamua'laikum..


Kesian bos..walaupun saya tak berapa nak suka kerja kat sini tapi rasa kemanusiaan tu still ada okeh..kenapa?sebab pagi tadi gempar van ofis kena pecah..banyak tools yang ada dalam van tu hilang..macam2 lah..tak reti sangat..bos ada mentioned dalam meeting tadi tapi saya bukan tahu apa2 pasal tools..skru drebar, spanar tu tahu la..:p


Patutla bos sampai2 tadi soh panggilkan Zaim n Imin..saya tak turun pun..dengar bos cakap kenapa pintu van terbukak lepas tu tak taw dah sampaila meeting tadi bos gitaw..alahai pagi2 pun ada orang sanggup buat dajjal ek..bos cakap nasib baik la dorang tu..bos lambat sikit jer sampai..kalo tak memang bertembung abesla kena belasah..hahah bodoh jugak perompak ni buat kerja time2 macam tu..tapi rezeki dia..rezeki merompak pagi ni..ahah..


Total loss estimated about 1.7++ dekat 2k jugak la..banyak oooo..nasib baik la bos fikir positif..he said benda dah nak jadi..ingat pun tak guna barang dah hilang..kerja kena teruskan jugak..kena beli barang yang penting dulu la untuk sambung kerja..huhu..


Dah bukan rezeki..mesti zaim n imin suka dapat pakai banyak barang baru nanti..hahaha..
bos, mungkin ada tanggungjawab dengan Dia yang belum tertunai kot?;)

13 comments:

Pok Amai-Amai said...

Mgknlah...

=D

Rai said...

mak akak pun kata macam tu kalau kita ditimpa apa2 kesusahan.. hehe..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

ya Allah..tak takut dosa mencuri agaknye.org zmn skrg nie..ish2..

Cik Mizah said...

Tsk!

Ann Ishak said...

hahaha baru nak beranggapan macam tu jugak, biasalah malang tak berbau dan tak kira masa

eLL said...

siannye. aduhhh, saya pernah kehilangan duit dan erm, tidak digambarkan perasan itu. siannya bos yana

diana said...

dugaan orang berniaga macam tu la..kan??

eLLa n aLia said...

bnda dah jadi.. bkan rzki lh tu.. insyaAllah rzki tu ada je.. :)

ummiarissa said...

ada hikmah disebalik kejadian...betul dah tu kalau kita ingat-ingat pun tak guna,barang dah hilang...cuma kena muhasabah diri jelah...

Cik Lia Lomi said...

Bukan rezeki dia, opis Lia pun pernah kena rompak habis 6 ribu lebih jugalah..

syafiqakarim said...

xpe la.ada hikmah.

ctk said...

ish...dh terdesak sgt ke..huhu
ada hikmah tuk zaim n imin ler tu..dpt brg baru :)

ayut said...

bkn rezeki ye tu...pasti ada hikmah..takpe ye bos..zaim gan imin jgk dpt gna brg bru.hihihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...