24 June 2012

Cinta, Kota Bharu

Assalamua'laikum..


Huh tercapai jugak hasrat di hati nak borong these manik2 yang cun melecun ni!hewhew..actually now saya tengah berjinak2 dengan beadings neh..hehe..quite terkejut jugak dengan diri sendiri..dah ada minat dan keinginan ke arah ni..suddenly!kalo Allah nak bukak pintu hati tu sekelip mata jer kan kita boleh berubah..gitulah sebaliknya..:) alhamdulillah..it's a better things anyway..


the manik..


in front of Cinta..

Berbulu mata tengok macam2 jenis manik, labuci and macam2 lagi including bakul2 and perhiasan untuk gubahan hantaran..huwaaa..terpana..hehehe..


Ok lah doa2kan saya jadi jahit manik dekat baju my sista ni..


my wish to myself : sebab mulut puaka someone lah buat daku semakin bersemangat doing something yang daku rasa sebelum ni tak mampu..thanks to her..just senyum bila dengar apa dia kata..dia rasa orang yang dia kenal and apa yang dia ada and dapat tu dah bagus sangat..let her be..nak kutuk nak marah ingat pesan ma..ma tak bagi balas buruk dekat orang..biar jerlah apa orang nak buat..sampai dia puas dia penat dia berhenti..apa2 pun kita semua hak Allah..akan kembali kepadaNya jua..jangan terlalu taksub dan takbur dengan apa yang awak miliki.


32 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Pretty

Pretty belajar buat dulu yer
nanti Atuk nak tempah pulak

mummY daniSha said...

yes..betul tu...mak akak pun pesan camtu...=)

Prettywrite said...

atuk..
eheh terima kasih atuk bg support..

Prettywrite said...

K.Mas..
kan..nasib baik ingat pesan ma..kalo tak tak tawla..huhu

ummiarissa said...

yeah..boleh suh Yna buatkan untuk baju akak lak nanti ek..

p/s:mendalam je kata-kata akhir sekali tu...sape makan cili terasa pedasnya ye

Prettywrite said...

k.ida..
yeay2 dah dapat customer dah!hehe

huhu tak tahan sangat terpaksa luah kat blog k.ida..org yang makan cili tu tak baca blog kot..hehe

Anisa Hang Tuah said...

good luck =)

[PCL] said...

semangattt!...gd luck pretty.

Cik Lia Lomi said...

dimana ada kemahuan di situ ada jalan.. Selamat berusaha!. :D

CIK TOM said...

good luck jahit manik2 tue...

dear jomlah join contest tue..semua boleh join meriahkan ye..

Eyriqazz vs Denaihati – Blogger Hebat!

Ujie said...

Wah...manik2 sudah!
Baguslah yana..amik kata2 pedih org sbg cabaran. sgt positif.

eLL said...

sabar adikku yana yang cantik,
'dia' jeles ngan yana sebenarnya tu.

akak ada minat tapi tak reti nak mulakan. hubby dah suruh belajar menjahit. ermmm, tempah ngn yana je kan? hahahaha

Aishah Jahirah said...

go yana go....hehee...buktikan kita boleh buat apa yg org fikir xblh...selamat menjahit.;p

Prettywrite said...

Anisa..
tq dear :)

Prettywrite said...

PCL..
eheh..tq!! :)

Prettywrite said...

Lia..
betul tu Lia..
tq dear..:)

Prettywrite said...

Cik Tom..
tq cik tom..insyaallah nt yna cuba ek..:)

Prettywrite said...

K.Ujie..
harap2 yna istiqamah la..hehe

Prettywrite said...

K.Ell..
mmg da banyak sabar da ni kak..kalo x da lama keluar peluru berpandu direct kat dia..hehe..

ahah jom2 belajar sama2..nak tempah boleh..tp takut menyesal jer tak cantik..hahaha

Prettywrite said...

K.Aisyah..
tq k.syah..sgt sakit hati dengan dia..huhu..

ayut said...

wah2...ke arah yg lain dh ni :) bt cantik2 ea Yana.nk tgk hasik jgk nnt!

Prettywrite said...

ayut..
ehhee..insyallah yut..kalo dah cantik nt yana letak la kat blog..ehhehe

puteri rimba said...

ada lagi rupanya kedai ni,selalu datang situ time belajar dulu,bila nak buat final projek design je,macam2 ada kat kedai ni...heeeee

Prettywrite said...

K.Sue..
oh port k.sue eyh sini?hehe..tu lah mace2 ado..kelabu mato tengok..hehe

LydSunshine said...

Selamat bermanik... Akak pun suka bermanik, tapi lagi suka bermalas. Hahaha.

Biar la awk, org nak kata apapun... Asalkan kita tak kacau dia.

Rai said...

akak kalau masak2 boleh la nak gagah lagi..kalau bab jahit menjahit ni memang out!! good luck yana..

manusia yang mulutnya lagi busuk dari bau longkang memang wujud di mana mana..tak berbaloi nak sakit ati..biar aje..yg busuk tu mulut dia..bukan mulut kita..jgn sampai mulut kita jangkit sama bau longkang sudaaa..

Prettywrite said...

K.Lyd..
hahaha..yana pun suka jugak bermalas tu..ni pun tak tahu la bila bulih siap pun..

ya lah..mulut orang kan..tp sakit hati tetap ada gak..

Prettywrite said...

K.Rai..
tq kak..yna pun baru nak cuba..mmg tak reti pun jahit menjahit ni..lagi teruk dari out..hahaha

huhu..thanks k.rai..sakit ati tu tak boleh lari dah..cuma kena kawal perasaan n sabar je banyak2 skarg ni..mcm2 peel manusia ni.

Nurmujahidah Ismail said...

becoz i am a kelantanese too,, so i visit you,, kih3 good luck in whatever you do in your life k,,, hidup kelantanese!!! :D

Azhafizah Md Nor said...

nanti dah master leh bukak tempahan jahit manik.^__^

Prettywrite said...

Nurmujahidah Ismail..
hehe thanks muja..set kito jange pecoh!haha

Prettywrite said...

Fiza..
ahaha..malu rasa nak ambik tempahan..insyaallah kalo dah stable n berani nt..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...