27 June 2012

Duit Syiling Emas Baru

Assalamua'laikum..


2 minggu lepas ada pergi pasar malam..masa beli coconut shake dekat port fevret zaman berzaman tu dia bagi duit baki warna kuning..saya tak perasan pun mulanya..tapi ma tegur, ma kata duit gapo warna kuning ni?dia suspect duit siam..hehe..lepas tilik2 baru sahkan oh duit syiling baru..tahun 2012 lagi..


Jakun kan..terus ambik syiling 20sen yang lama nak compare..haha..smaller than yang lama punya..cantik lah!ni kalo tengah pokai2 bolehla pergi kedai emas gadai kan?hahaha..


Sayang nak guna syiling tu..simpan dulu..karang dah banyak2 keluar n senang dapat baru guna..for now ia berharga sebab limited..kekeke..


p/s : semalam konon nak buat 3 entry kan..ke laut jer semua..keh3..biasala kita online kat tempat cari makan gini la..:p

26 comments:

Ujie said...

Kat tmpt akak dh byk gak guna. tapi agak susah sbb tiap kali nk guna/dpt kena belek betul2. Takut silap bg.

ayut said...

tp ayut tak minat sgt sbb kecik benor.pastu design dy mcm velue kurang..xnmpk kesenian malaysia or apa2 menunjukkan msia selain bunga raye tu..hahaha.tp klu ad,pkai je tak simpan dh :)

:: Mrs.Eady :: said...

tak biase lagi pakai duit baru tu..

pok amai-amai said...

Sy nak komen ayat last awak tu...

...TAU X PE, KAN??????

Kesuma Angsana said...

duit2 baru ni mmg bikin kita confius ler

Sue-Rya Qistina said...

hai..salam perkenalan :)

Jom singgah blog saya www.suriaqistina.blogspot.com & www.buluhvoice.blogspot.com

Prettywrite said...

K.ujie..
oo da bnyak kat sana ek..sini jarang jumpa..tu la syiling ni pelik sikit kan..kena tengok betul2..

Prettywrite said...

ayut..
heheh..tu la yna pnah komplen gtu jugak..nampak macam duit london dah..kikiki

Prettywrite said...

K.Izwa..
tu la yna pun baru jumpa..

Prettywrite said...

K.Fara..
haha..memang tahu sangat la..apa nak buat..

Prettywrite said...

K.Kesuma..
hehe 1st time tengok memang confuse..nasib baik belek2 dulu..kalo tak dah gaduh dengn penjual tu bagi duit siam..haha

Prettywrite said...

Sue-Rya Qistina..
hi slam kenal..tq visit blog..:)

Nazri Razra said...

Duit baru kecik... pastu ringan.. tak best pegang. rasa macam pegang coin kat funfair.

Abe tumpang follow blog ni gak..

Rai said...

duit syiling baru ringan macam duin menan..masa first dapat tu tengah sopping kat jalan tar..siap nak gaduh ngan bangla eh ke pakistan cashier tu..haha..malu je

Prettywrite said...

Abe..
ahah semu orang cakap tak best jer ni..tak lama ni duit ni sebab tak laku..haha

Prettywrite said...

K.Rai..
hahaha..tu la kena telek betul2 dulu kan da malu..keh2..

Mr.Clive said...

duit baru yang selalu buat i konpiusss @_@

LydSunshine said...

Dia kecik dan ringan kan? Duit seposen lagi le ringan. Mcm tak berkualiti je rasanya. Tapi guna jugak la sebab dah sistem kita guna duit mcm tu, ye dok?

Prettywrite said...

clive..
hehe semua org dah kompius la clive..

Prettywrite said...

K.Lyd..
a'ah..duit seposen pun ada yna dapat..ringan macam duit 5 sen..tu la terpaksa guna..lama2 nt dah biasa ok lah..:)

mummY daniSha said...

susah jugak yana...sebab alau nak byr parking,nak beli air,nak beli token....x boleh masuk wit baru huhu...tp lama2 nanti dirang buat msein baru kot hehee

Onitsuka_hana said...

yang 50sen pun kecik

Prettywrite said...

K.Mas..
haa pulak dah kan..sistem tak selaras lg..bnyk jugak menyusahkan ni..

Prettywrite said...

hana..
50 sen tak jumpa lagi..semua buat kecik..nak jimat perak kot..keh3..

eLL said...

adik yana cayang,
duit dia sebesar duit seposen kan?

masa mula-mula duit tu keluar, pegawai bank cakap jangan rebut-rebut sebab akan keluar secara bersiri, jadi dinasihatkan supaya bersabar dan akan sampai ke tempat anda suatu hari nanti.

akak tetap suka dengan syiling singgit yg dulu-dulu punya, lebih 'berharga' sebab berat dan besar kot?

IntaNBerliaN said...

duit syiling br ringan kn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...