07 June 2012

Menampal Kristal Hotfix Pada Baju

Assalamua'laikum..


Ayu punya kerja..harini dia ada kenduri bff dia..so semua pun last minute..even tukang jahit tapi baju sendiri harus dianaktirikan..petang potong..malam tampal berlian hotfix ni..lepas tu terus jahit..pagi ni dah pakai la tu..hahah..kerja saya snap apa dia buat la..heee


ambik berlian tu then panaskan dekat api tu..dia guna penyepit tu apa namanya?


lepas tu terus tampal..tekan2 sikit bagi dia melekat betul2..kalo tak nanti bila tarik kain tu kristal tu berterabur jatuh kalo tak lekat betul2..


dah siap!dari kain kosong takder manik berlian apa semua now dah blink2!ewaahh..bergaya sakan la cik Ayu baju batik lak tu..hahaha..harga kristal hotfix tu tak la mahal mana pun..RM12 = 100biji..dia beli 300biji tampal dekat both lengan baju n bahagian depan tubuh..tu pun ada balance..heh!nak kena beli jugak ni..tampal kat baju raya..tapi kain pun tak beli lagi?hahaha..

8 comments:

CaDLyNN said...

oo gitu ek.. harus buat kt baju nnti..ekekekeke

Rai said...

hadehh..300 bijik..gigihnyaaa...

Rai said...

hadehh..300 bijik..gigihnyaaa...

Anisa Hang Tuah said...

Ohoooo

baru tau caranya =)

Kazman / Sue said...

senang je caranya yee... tapi kalau buat sendiri belum tentu jadi...

eLL said...

penyepit tu yang cabut uban tu ke? haha

ctk said...

oh...cmni ke buatnyer...bju ct yg ader manik tu, ct suka maen2 sampai tercabut...hahaha...

anyways ct suka ade manik2 ni...boleh r buat sendiri nti :D

Izan Ishak said...

cantik3!!! buatkan utk kak izan jugak boleh tak yana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...