16 February 2013

Semua Kawan Dah Kahwin..So?

Assalamua'laikum..


Another girlfriend of mine, Ciklat, is getting married with her loved one, soon! Alhamdulillah, another mosque will be built, insyaALLAH.


Well, yes im happy for the good news. Kawan nak kahwin gila tak happy? Hehe. But.......deep in my heart, ofcos i sedih juga, sebab? No more friends(my buddies since school) to gossiping! Lalalala..


Mula2 Mc Niey kawen, followed by Solat last year, then this coming May my dear Ciklat pula. It was so sudden, tapi ini la jodoh kan, garam di laut , asam di darat dalam kuali bertemu jua. Ececeh.


Saya sendiri tak tahu la bila. Kahwin memang nak tapi for now rasa tak ready lagi. Tak tahu bila nak ready. Haha. Nak getting closer dengan lelaki pun macam 'hurmmmm' *takder perasaan* hewhewhew. Sampai my friend nak kenen2kan saya dengan her friend pun rasa macam disgusting okeh!hahaha. MasyaALLAH apa punya feeling la macam ni huh??


Sebenarnya bukan taknak kawan, i mean a way to get married then, tapi macam oldskul sgt kalo nak kawan2 dulu, kenal hati budi, nak sms 24/7 apa semua rasa rimas! I dont want it to be that way. Nak cara lain yang lebih tenang and diberkati. InsyaALLAH, serah padaNYA so tak risau bab jodoh ke apa. Cuma nak fix myself to be better than before, as hopefully Allah akan temukan sy dengan lelaki yang dapat membimbing saya, fildunya wal akhirah.

Ameen.
Doa2kan ya. :)


Kawan2 Uni dulu pun ramai jugak nak kawin this year. Barakallah to all. Work harder! Nak kena jahit baju baru nak attend majlis depa!!hahaha. Oh wedding gift juga. Phewww. :p

5 comments:

hana hadi said...

so yana kawin lah.. xmuda dah tu..hehe

Niza Romli said...

Tup2 hujung tahun ni Yana plak kawen...caner?
jodoh..semua Allah tentukan. Sabar ye. hehe

xila dot said...

adalah tu imam yg terbaik utk awok hee

C.T.K said...

best tgk kawan2 sejuangan kawen kn...hihi..nk tgk kamu kawennnnn jugk :D

Nora Karim said...

moga cepat jodohnya... Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...