28 February 2013

Kerabu Kaki Ayam Paling Sedap di Kelantan.

Assalamua'laikum..


The best kerabu kaki ayam that i've ever taste is at Restoren Sri Inang! Seriously! I did try at few kedai tapi tak sama dengan sri inang punya. Even yang i buat pun takla sesedap ni, tapi masih sedap juga laaa.. Hahha!


Landmark kedainya susah nak cakap tapi kedai dia kecik jer kadang2 tak perasan pun. Dia dari T-junction post office Wakaf Bharu if from KB, turn right, belah kiri sikit ada la restoren ni. But if u wanna grab kerabu ni, kena make sure be there before 12noon la. Kalo tak memang tak ada rezeki la nak merasa. Fast selling ok?


Masa kerja dulu memang selalu beli otw nak g kerja. Sometimes bila mood mengidam tu on, the whole week tu pergi kerja bungkus nasi putih+ayam halia+kerabu kaki ayam+ulam timun! Sedap n ofcos costly sikitly. Rm4-5 sbungkus. Sampai satu tahap dengar kerabu kaki ayam pun saya tak boleh. Nak muntoh! Hahaha. And berbulan2 jugak puasa tak makannya. Bila dah muhasabah lama2 baru ok balik. Ni la orang kata kalo suka tak boleh keterlaluan nanti lama2 jadi benci kan..huahuahua.

Tempat lain i dnt know la ada tak mende ni. Kalo takder nanti beli la kaki ayam then buat sendiri la ya. Hihihi. Takpun datang la Kelantan ni ya. Varieties of foods available here. :)


Good Night, mimpi kerabu kaki ayam yea... :p

4 comments:

Sue-Rya Qistina said...

x pernah makan pun. hehehehe

Ummiarissa Mahdi said...

akak pernah tengok lauk ni masa bulan puasa dulu...bila sebut kaki ayam...tak jadi nak beli...hehehe

:: Cik Viva :: said...

susah nak jumpe kerabu kaki ayam kat sini...sup kaki ayam adelah..

C.T.K said...

xpernah mkn la pulak kerabu mcm ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...