20 February 2013

Peplum.

Assalamua'laikum..


Peplum, peplum, peplum. Yea, at first when my sis asked me about this kind of baju kurung saya ingatkan apa lah. I tot it was like a jeruk something??hagagaga. Idiot me. So outdated! :p


Memang mula2 buat tak tahu jer. Tapi finally i started my own tour browsing for this peplum sebab banyak sangat nampak blogshop/fb yang jual nya.


Tengok punya tengok, punya tengok.. Hurmm.. In the end rasa taknak la taruh hati pada peplum. Sebab? Design dia yang ikut body cutting.. Lepas tu, none is cheap too!kui3. Tapi i suka nama dia 'peplum'. Why peplum haa? Malas nak browse cari. Anybody knows?;)


Ke ada peplum yang design tak ikut bntuk bdan and murah jugak?murah for me is below rm50/pair...hahaha. Ada?

6 comments:

C.T.K said...

sme la kita..murah adalah bawah 50..hehehe..ct berkenan ngan peplum, tp xjupe lg yg jnis besar..dh la bdn ct besar,pkai peplum, carik la peplum tu nti..haha

Sue-Rya Qistina said...

ada jugak peplum yg murah, bole dpt harga 50 below. tapi majority peplum yg dijual ikut body size. nak selamat, kena tempah je la. saya pun x beli lg sbb xde size. perut ngah memboyot, tang bump tu yg x muat. huhuhu

Ujie said...

akak kategorikan peplum ni baju bkn utk muslimah. sbb ia ikut badan. Kecuali yg kurus lurus tu, pakai pulak saiz besar..ok la.

takpe, pakai kat rumah je buat lps keinginan.

:: Cik Viva :: said...

salam...peplum murah2 ade kat uptown kot. kat nilai pun banyak maybe below rm30 je...tapi saya belum sampai hati nak pakai sebab takut kata tayang lemak pulak..hehe

NissaONisaa said...
This comment has been removed by the author.
NissaONisaa said...

hehehe... mmg glam.. sy pun sama terikut2 dan nak mencubanya.. now mmg tgh tgu smpai yg sy order...

yg ni link sy jumpe masa browsing2 fb... cer sis sekalian jenguk...

https://www.facebook.com/EmeraldOutlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...