30 August 2012

Aidilfitri 2012 │ Cerita Raya 3

Assalamua'laikum..


Raya ke 3 dekat tengahari jugak kitorang keluar pergi beraya pulak..biasala bila dah ramai2 ni..mula2 pergi makan kenduri dekat rumah kawan ma..bau2 bacang gak kot ngan kitorang..tak tahula malas nak tahu..hehe..janji boleh makan..makanan dia sedap..alhamdulillah..takder gambar sebab ambik video masa ni..malas la nak letak..tak reti nak edit..


Then pergi rumah family arwah Razif..masa sampai tu kawan2 arwah pun ada datang gak..bagus betul kawan2 dia..arwah dah takder tapi masih ingat lagi nak datang beraya rumah keluarga arwah..speechless sungguh masa tu..pada yang tak tahu arwah ni cucu sepupu saya yang meninggal sebab accident..



Lepastu kitorang gerak ke Meranti,Pasir Mas tempat membesar dulu..dulu dok sana..lepastu abah buat rumah kat wakaf bharu baru pindah sini tahun 1993..pergi melawat makdik inun yang suffer breast cancer..tapi semakin pulih alhamdulillah..tu tapai warna warni makdik n anak dia yang buat..letak agar kasi keras sikit lepastu boh pewarna..lawa kan?i loike colorful!hehe..

Lepas tu pergi melawat mak pah dengan teh siah jugak..setiap kali pergi mesti dorang tak kenal..ha la..setahun sekali baru nak jumpa..diorang pun makin dimamah usia kan..dulu2 kecik2 jer sekarang dah lawa macam ni caner nak cam kan..keh3..muntoh..





Lepastu balik..bukan jalan kaki..ni otw nak ke kereta jer..ni la kakak2 ku yang tak berapa nak cun..hahaha..sedap mengata sebab dorang dah tahu blog saya sekarang..hew3..gambar saya takder kan..saya tukang ambik gambar..nasibla..huhu


Then belah malamnya..melayan kunjungan kaknik(nenek arwah razif), kak lah, abe li, kak na n the budak2 la..budak2 datang semua tido..ngantuk sangat la tu..depa balik dalam hujan lebat..hujan rahmat malam tu..heee..




3 comments:

mummY daniSha said...

meriah jugak raya kat sana kan?selalu dengar aidiladha lg meriah dr adilfitri kalau kat pantai timur

Sue-Rya Qistina said...

uihhh..meriah sungguh la dik. ni 1st time akak tgk tapai warna warni. hehehehe :D

ayut said...

eh?ad bju ala2 nak sama gan ayut la yana..hihihi..mcm2 gaya ada bergambar ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...