29 August 2012

Aidilfitri 2012 │ Cerita Raya 1


Assalamua'laikum..


Ok la mari kita mulakan cerita ceriti pasal raya ni..dah berkulat da gamba baru nak update..keh3..takder apa yang best pun la..raya kali ni agak huru hara sikit..huru hara banyak sebenarnya..haha..dengan member2 tak sempat visit apa semua..tak tahu kenapa..masa macam tak cukup..pelik..pelik..




Pagi raya bangun mandi sunat hari raya solat subuh semua..sambung menjahit lagi..kah2..lepastu siap2 pergi semayang hari raya kat masjid..kat masjid pun boleh tersengguk2 masa khatib dok baca khutbah..memang tak tahu apa dah khutbah tu..daku dok belayar time tu..hahaha



Balik rumah..dengan laman tak sapu lagi..havox sungguh la..sapu laman laju2..lepastu isi biskut dalam balang..belum siap isi budak2 dah bagi salam..Ayu dok siapkan baju customer..ma belum balik dari surau..saya sorang2 nak layan budak2 tu..nak siapkan air semua..duit raya pun belum isi dalam sampul..hahaha..korang baca pun pening kan..memang huru hara lorr raya daku kali ni..


Plan malamnya memang nak buat roti jala..kalo kuih2 memang orang tak jamah sangat..lepastu pakat jugak dengan ma tengahari tu buat roti jala..ma buat kari saya menjala..buat 1 kilo jer untuk siangnya..ngam2 dengan tamu..gambar atas tu tinggal sikit jer baru ingat nak snap roti jala pelangi hidupku..hahaha..warna hijau laris okeh..dasar sepupu2.. dioarang cakap 'biru2 ni alergik..kami orang pas'..hahaha..



Raya pertama 3 kakakku tak sampai kelatam lagi..so agak kelam kabutss la daku..tapi yang bestnya walaupun persiapan raya diri sendiri kelam kabut..sempat jugak masak sumthing untuk tamu..n depa makan bersungguh2 tu yang buat rasa happy jugak la inside..even baju raya pun pinjam kakakku punya..hak3..yang saya tak sempat alter pun..syabbas! :))


p/s : putih2 dekat gambar tu sebab daku edit ya..nak cepat jadi huduh gamba..takperla janji bulih cover oratt..hehe..

15 comments:

Anisa Hang Tuah said...

roti jala ke tuu

warna warni

nice!

Rai said...

laaa..kalau tau datang masa raya pertama..hahaha..

ros_reeza said...

wahh..cantik roti jala tu.. colourful :)

Ujie said...

Lawak yana ni!
Boleh byg camne kelam kalibutnya..

Tapi mknn yana meriah..apam polkadot..roti jala warna-warni..yg ni 1st time nengok tau.

Irfa said...

hai ;)
i am also kelantanese
boleh komen gitu?hehe

salam aidilfitri..dr blog rai

Acik Erna said...

amboi ..memang meriah warna roti jalanya..

~ yus ~ said...

suka tgk roti jala yang colourful tu, rajin pelbagaikan warna, kalau akak buat satu kaler je...

salam aidilfitri yana

Lynn said...

amboi..meriah you..kaler2 noh..

:: Mrs.Eady :: said...

meriah ~

LydSunshine said...

Rajinnye buat buat roti jala berwarna warni. Kalo saya pun nak makan yg hijau gok le. Hehehe. Biru elergik.

Hanis MY said...

meriahnyaa, taun depey kak nok g rayo sanolah deyh buleh?

mummY daniSha said...

wahh..kalerful roti jalanye hehee

MystoryPic said...

putih2 tu yana tutup gapo... gele mah ko

khairul said...

kaler2 lagi...

ayut said...

roti jala wane pink la..menarik..hihihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...