02 August 2012

13 Ramadhan │ Duit Raya

Assalamua'laikum..



Yesterday told pasal da resign macam2 komen i got..heee..tq haa semua..saya memang sangat2 legaaa semalam..seriously!tapi 1 bulan notis la..for now masih bekerja sehingga 30 Ogos nanti..


Bos tanya kenapa Na?awak nak kawin ke?ahaha..no! ada apa2 tak kena ke kat ofis? no jugak! gaji rendah ke? hehe  no la..dapat keje lain?takdernyaaaa..so awak nak buat apa lepas ni? tak tahu lagi..kerja2 sendiri jer dulu kot..ooo..takper awak carila saper2 nak replace tempat awak dulu Na..saya malas nak iklan nanti ramai pulak yang apply..malas nak interview..heeee..


so kepala serabut balik..ahaha..nak cari saper oih nak replace tempat i?dia kata kalo takder orang ganti lagi awak kena extend la sampai ada yang ganti..hahaha..kejam k diorang..sampai ayat sedih keluar ..bukan apa Na..awak dah kerja lama..macam2 dah awak reti..nak ajar orang baru pulak..aduii..makan masa..heee..nak buat caner..i pun ada life i jugak boss..heee..


Oh pasal duit raya..takder feel pun tahun ni..haha..tak tukar pun duit kat bank..bagi jerlah duit mana ada kat budak2 nanti..duit berkedut2 pun jadi la..nilainya sama jugak kan..duit baki lebih2 dok beli2 tu simpan jerla..lepastu iron..ahaks!taknak nampak buruk sangat kan..hahaha..

19 comments:

Sue-Rya Qistina said...

tu la kan. klau benti keje ngan company mmg camtu, nk kena carikkan pengganti utk diorg. akk pun mood x brp nk best raya kali ni. xtau la nape. huhuhu

Ujie said...

tertunggu-tunggu bisnes yana!

akak tgh mengira bajet, lps tu plan soh suami tukar duit design baru. duit raya utk ank sedara diturunkan..sume dah dekat 30 org!

eda_ej said...

akak pas kawen ni time raye memang tak macam raye.. so raye la puas2 ye..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

pulak dah...sian u, dear...sabar lah yer..tu la kan, ramai gilerr org p tukar duit raya oooo.seb baik abg ipar YM keje maybank, order kat dier, hehehe..

eLL said...

jangan risau, akak tak tukar duit pun lagi jugak. haha. nak pakai duit lama, pun tak simpan jugak.

yana serius kan nak jadi jahit manik ni...

ajar la akak.

Bitt (doubeIS) said...

bagus cadangan awak tu...nak p iron duit la :)

eLL said...

sori yana, bila akak baca balik komen yg kat atas tadi macam lain macam pulak. haha

yana serius nak bukak bisnes menjahit manik ye, haaaaa... soalan yg sebetulnya. hiks.

ummiarissa said...

lambat lagilah boleh berhenti yana...nak cari orang dulu...sempatlah merasa duit raya yana nanti kan...he he he

Cikgu Ma said...

stop dapat duit raya time dh masuk kolej =)

Kesuma Angsana said...

KA pown x tukar lagi duit raya, mood x dtg lagi!

Kazman / Sue said...

kat sini nak tukar duit raya dah habis dah... huuu3x

Izan Ishak said...

en suami k.izan pun baru je tukar duit raya. tiap2 thn wajib sediakan... dah nama pun maksu ngan paksu kan. anak2 buah kalau dihitung dekat 60 org... *lap peluh kejap..

Knor said...

anak kecik kak dah dpt duit raya hari ni,duit baru tulah..cikgu tadika dia bagi..cikgu dia kata,budak pandai je dpt duit raya.anak kak katalah,kak tya semua org dpt ke?,dia kata dua org aje yg dpt..cikgu2..

Ann Ishak said...

saya tak tukar lagi duit raya, niatnya nak adalah jugak duit raya tahun ni...sian anak2 buah tak dapat duit raya pulak

Rai said...

akak bukan apa..cuma nak bagitau ni.. anak2 akak tak kisah duit kedut pun..asalkan yang warna hijau atau merah..hahaha

Hanis MY said...

Naka la komen kak rai tu, tak bestnya keno cr gati, bakpo breti nok smbg blaja ko?

-gedek! said...

lepas iron duit tu... pos kat uncle...

Zana Adieyza said...

kena iron duit tu yg x menahan.. hihihi..

mmg kena cari pengganti eh? susah gak kan.. hope ada la yang perlukan kerja tu..

MystoryPic said...

Laa Yana
kalo bos x bg berenti lagi... mintak naik gaji laa...hehehe aamacam nak raya nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...