30 August 2012

Aidilfitri 2012 │ Cerita Raya 2

Assalamua'laikum..



Cerita pendek2 jerlah ya..tak ingat dah flow cerita raya haritu macamana..keh3..tapi raya ke2 memang tak g mana gak seingatnya..sebab kakak2 pun semua baru sampai so still melayan tetamu yang datang la kat rumah..tapi memang pakai pun baju buruk2 jer takder dah baju raya2..


Sanak saudara datang beraya, sepupu sepapat, mak sedara, pak sedara..seme ada la..


Oh raya ke 2 ma buat nasi dagang..saya sempat makan sikit jer..tak termakan..macam sibuk benor..padahal takder buat apa pun..ni anak2 buah ku mentekedarah trade rice yang tokma buat..sampai ke malam dok ulang makan hok tu la..setahun sekali makan nasik dagang takperla kan..kalo sokmo2 muak gak tu..


And this is my sepcial guest on raya ke 2..my emel friend, ija n husband, nasir..heeee..first time jumpa ni..macamana boleh kenal dengan ija ni pendekkan cerita semuanya kerana google n blogger..tq to both..hikss..lepas tu kerap jugak balas2 emel dengan ija..sekali dia bagitau dia nak kawin dengan tunang dia masa tu orang tumpat..pehhh..selop suka ngan dia..kampung i tu..konar kot tula jer..


ija n husband dua,dua sangat friendly..ija ni orang klang..cik abe dia orang tumpat..masa ija g rumah, ija sorang jer yang cakap kl..my family, saya n hubby ija semua baham kot kelate..keh3..ija kata ada yang dia tak paham tapi men angguk jer..haha..sorry ija lidah i memang budu original takleyh buat apa dah..kui3..eh malam tu dalam sejarah ija had her first try for nasik dagang..yeay!!dia kata sedap..both ija n nasir makan tambah..keh3..seronok tengok depa makan..heeee..tq korang ya datang jauh2 malam2..appreciate this friendship!


Ok raya ke2 konklusinya happy la..hari2 pun happy apa..happy sebab makan jer..heheh..nak update cerita raya cepat2 harini..nanti saya balas kunjungan korang plak ya..maaf lambat..tunggu saya..;)


2 comments:

ros_reeza said...

wahh, seronok ye raya kali ni :) Alhamdulillah :)

meriah nampak, tengok pic2 raya tu :)

Sue-Rya Qistina said...

meriahnye raya!
bestnye nasik dagang. akak suka sgt tau. nak2 time preggy dulu. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...