15 August 2012

26 Ramadhan │ Persiapan Raya

Assalamua'laikum..



Seriously said saya takder apa2 persiapan pun lagi untuk raya!!huwaaa..instead saya yang dok siapkan baju2 raya orang aderla..haha..aduih..


Macam takder semangat jer nak raya tahun ni tak tahu kenapa..dahla k.tie, k.ja, k.niey semua turn rumah mertua dulu..memang sunyi giler la pagi raya..tinggal uwais jerla..tu pun taktaw la sil n abang bawak uwais raya mana dulu..hurmm redha la kan..semua da jadi hak orang..hoho..


Cuma biskut raya jer yang dah sampai sebab order dengan our cousin..tunjuk2 jer kat katalog..settle!hehe..tapi ada jugak ingat nak buat..taktawla sempat ke tak..hoiii semua ko nak buat kan?menjahit tak sudah2 lagi..berangan jerla..hahaha


Memang last minit punya preparations betul la raya kali ni..weekend ni la kot pergi shopping apa2 yang patut..baju raya beli kat de alfa ke or butik peace ke tengoklah..padahal kakak tailor kan..apalah nasib..kakak saya sendiri pun beli baju..hahaha kesian tak sempat nak jahit..


Kasut raya..ewah macam budak2 pulak siap ada kasut raya..hehehe..nak grab bata jerlah..my favvy..selesa n murah..tapi tengok jugaklah kot takder yang berkenan kena tukar brand jugak..maklumla da last minit..mesti tinggal yang huduh2 jerla..pasrahh..


Handbag raya..entah nak beli ke tak..tapi memang da lama tak pakai handbag..keluar g mana2 bawak purse jer..selamat..tapi nak raya ni kenala ada handbag kot..nak boh angpau la alat mekap apa semua time nak beraya..hehe..kalo beli pun yang lambak kat pasar pagi jer..below RM20 jer..cantik n murah lagi kan..tak elok membazir..padahal takder duit dah..bakal penganggur kan..hahaha


Tudung raya..haaa..terlupa pulak..aset paling penting ni oittt..hehe..ini lagila kompius..macam2 jenis tudung ada..hasrat hatinya nak beli yang chiffon layer tu la..cantik sikit nak raya..lepastu shawl ke selai dua..i mean pashmina..


Eh apalagi?rumah kemas malam raya jerla..takder masa dah..menu2 hari raya..roti jala n mee kari kot..ma maybe buat nasi dagang..tapi tak tau raya pertama or kedua..ya la tunggu semua anak2 balik kan..


Urm ok lah..takder prepare apa2 yang best2 pun..macam orang lain jugak kan..even tak rasa nak raya sangat tahun ni tapi lebih bermakna kot raya tahun ni..sebab apa, biar saya sajalah yang tahu..haha..oh 1 lagi sebab raya kali single..kah3..




Ni manik baju zafirah,anak sepupu saya, yang siap pukul 3 pagi tadi..ummi dia request buat simple2 jer kecik lagi minah ni..haha 4 tahun kot..so budak kecik tak payah pakai jangok2 sangat k!hehehe..


17 comments:

Kesuma Angsana said...

samalah KA punya mood raya tahun ni pun agak down ikit x tau kenapa!. apapun nak wish selamat hari raya maaf zahir & batin ye

Acik Erna said...

assalam yana..selamat hari raya..maaf zahir dan batin

Rai said...

tak sabar nak jumpa yana raya nanti! jadi kan date kita? hahaha..

Onitsuka_hana said...

ok la untuk budak 4 tahun :)

khairul said...

abg bju raya x terbeli lg nih

~ yus ~ said...

dah cantik tu untuk budak umur 4 tahun...

salam aidilfitri ya yana, maaf zahir dan batin..

ayut said...

:) nasi dagang?nak mkn Yana.....ckp kat mak anta Johor boleh?hihihi.lame dh xmkn.BTW,slmt menyiapkan baju dan preparation utk raya nnt :)

mummycda said...

cantik hasil keje yana...akak ingat nak jait manik jugak tapi tak sempat.....tak pe yana biar kita bersederhana ..itu lebih baik kan..:)

Murni Alfathunnisa said...

gigih menjahit..sampai awal pagi tu.

err..jangok tu ape..?

Murni Alfathunnisa said...

gigih menjahit..sampai awal pagi tu.

err..jangok tu ape..?

MystoryPic said...

Comey doh tu baju budok kecik.... jangok sungguh budok2 lo ni

Iffah Afeefah said...

sy xade pape persiapan pon

sume mak siapkan

kuih pon mls wat

nik ros said...

nik pun tak de mood nak raya.hubby tak ade.huhu

Ujie said...

akak lebih pd ngemas2..basuh langsir, buang sawang..

takde buat kuih pun. ada beli sikit je, kot ada org dtg rumah.

LydSunshine said...

Kalo semua adik beradik tak balik mmg logik la rasa boring. Tapi takpe. Asalkan kuih raya ada. Bleh jugak makan sambil tgk TV.

CaDLyNN said...

tahun ni persiapan raya plg sempoi sbb cut cost nk simpan duit..kikiki...tapi hati meronta-ronta nk handbag baru :(

Ha..mizah said...

tomeyyy tomeyyyy ..arghh T______T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...