28 September 2012

Pembentangan Bajet 2013

Assalamua'laikum..


Dah settle dah pm kita bentangkan bajet 2013..so saya sempat tengok sejam jer sbb tido td..sesak nafas lak tiba2 arini..huhu..


So, ok la bajet this time err much better la kan..yang complicated n tak bkaitan ngan saya tu memang taknak ambik port la fthermore ada yang tak paham pun..hehew..


Apa yang menariknya biasala..BR1M 2.0?haha..this time lain from last year..kali ni belia bujang yang gaji bwah Rm 3000.00 pun dapat BR1M RM 250.00..ahah..ada gak la yang postpone kawen sbb nak tunggu duit BR1M kan?ha3..and untuk yg da apply last year no need bt application baru..good news la kan..


Then 1 more yg menarik rebate untuk belia also to buy telefon pintar worth Rm 200.00..ho3..kemain la belia2 kita semer pakai gadget canggih abesla..hihi..


Lagi?voucher buku for student ada additional rm50.00..banyak ooo..250.00..


Lagi?ahah byk sgt dah tak ingat..ok jangan lupa subsidi gula dikurangkan..either gula naik harga @ kuantiti gula bkurang..takder bezanya pun..sbbnya pningkatan pesakit kncing manis..agaga..cer buat research la after this pnyakit kncing manis ni bkurang or not..keh2..


Hokeyla..tu jerla nak update..apa yg intresting to me jerlah..hihi..


So next?bila nak bubar parlimen? :p

6 comments:

mummY daniSha said...

yana ,kalau x salah akak yg bujang rm2000 ke bawah hee

[PCL] said...

pcl x sempat nk tgk PM bentang bajet td ptg..tu pasala ke sini, eh belia lg ke aku nih..ahaha.

ayut said...

tang gadjet tu...no need kot..nak watpe ntah.hihihi..tang voucher buku tu..membuatkan diri ini excted utk smbg blaja...nakkkk~ hehehe

Niza Romli said...

masing2 ada habuan. ok la tu kan

Ann Ishak said...

yang best jugak pasal discount untuk peminjam ptptn, alhamdulillah

Rai Ourkizuna said...

bak kata kak fara..lolipop je smua ni..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...