21 September 2013

Mission in action

Assalamua'laikum..


Tadi kan baru lepas tengok mission in action 3..even dapat tengok for the last 30minutes je pun jd la kan..and seriously citernya best! Yang 1 xsempat tengok, yg 2nd tengok tak full juga tapi line story nya pasal peperangan between amerika n vietnam, and heronya still the same, Braddock!

Btw, tak paham pun kenapa amerika serang vietnam,and nampak tentera vietnam sangat jahat dalam citer ni..and amerika nampak sangat heronyalah! At the end of the story amerika menang.. Hero usah kata la kan walau ditembak,dibom, tapi peluru tak lut okeh!ahaks!

So tadi terus macam curious nak tahu citer sebenar antara amerika n vietnam..terus google and jumpa la pasal perang vietnam/perang amerika/perang indochina! Vavavava~perang indochina biasa la dengar tapi tak tahu perang apa and among siapa! Hahaks! Buta sejarah saya ni sangat kesian kan?huhu.

Baca punya baca baru la tahu yang vietnam selatan(sekutu amerika) kalah sepenuhnya menentang komunis vietnam utara. Tapi dalam cerita dia buat dia(amerika) yang menang kan? Teruk tak teruk nak cover malu kalah perang n nak spin sejarah dgn buat citer macam tu..haih!

Ada juga gambar2 real masa zaman peperangan tu,sangat menakutkan tengok. Terus teringat kisah tanah air sendiri. It's Tanah Melayu! Ok la boleh google tengok dan baca ya.

goodnight.

3 comments:

hana hadi said...

waaaahhh.. lama xdatang sini..

hye yana.. sihat?

Prettywrite said...

hye cikgu hana! Hehe..alhamdulillah sihat2 je..yana pn lama xjenguk hana..hi3..tq singgah.. :)

MystoryPic said...

semua cerita tu propa amerika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...