10 April 2015

Persiapan Kahwin

Assalamua'laikum.

Bukan main lagi kan, berkurun2 lama tak update blog tetiba up status persiapan kahwin. Kihkih!

Alhamdulillah sampai gak jodoh. Rasa tak percaya pun ada tapi dah jodoh terima ajer lah. Hihi.

Banyak lagi belum buat persiapan masa tinggal tak berapa lama dah kursus pun belum. Hahaha.

Insyaa Allah majlis buat kecik2 ajer n memang saya plan buat sendiri semua dari kad kahwin, baju hingga ke pelamin pun! Hihi. Jimat bajet lepas kahwin lagi banyak nak pakai duit kot.

Saya tak rasa perlu membazir untuk majlis 1 hari tu jer. Tak berbaloi lansung. Biarla sesuai dengan bajet kan. Ukur baju di badan sendiri. Pepatah omputih kata "less is more" . ;)

So far, baju nikah ajer yang dah tempah jahit, kain beli dekat Nagoya Tesco harga rm37 untuk 3meter 1/2. Buat dress simple jer. Murah kan? Hihi. Upah jahit belum tahu berapa belum siap lagi nanti sy update kemudian. Lepastu lace manik2 simple jahit sendiri jer.

Semalam dah pergi beli kertas kad untuk buat kad kahwin. Pergi kedai apa namanya lupa pulak dekat depan Manjaku tesco tu. Plan nak craft paper tapi ada yang bercorak jer taknakla kan yang gtu untuk buat buku scrap bolehla.

Lepastu abang tu suggest yang wangi2 tu memang best tp harga rm25 1rim(100pcs) kalo xsilap so sy tanya yang lagi murah so dapatla rm10 utk 1rim. Ada corak kerawang2. Bolehla kan. Lagipun kad tu nanti potong 3 untuk 1 keping kertas A4 tu. Dapatla 600 kad utk dua belah pihak.

Design kad dah ada tinggal nak buat jer ni tak menyempat lagi. Hehe.

Tu jer dulu nanti saya update lagi pasal kahwin bajet ni ya. Insyaa Allah jangan susahkan yang mudah, semua orang boleh kahwin. Hihi. Tata.



Muka org gediks nak kahwin. Hahaha

posted from Bloggeroid

9 comments:

Ujie said...

Alhamdulillah! TAHNIAH yana!
Akak doakan urusan semua berjalan lancar ya.

hana hadi said...

waaah dah lama xmelawat blog ni
tup2 dah nak kawin. tahniah.. sernok plak hana dengar

hana pun baru ja kawin bulan 12/2014 :)

Ummiarissa Mahdi said...

wahhh....senyap2 ye...dalam duk jual macam2...sempat lagi pikat memikat...Alhamdulillah...majlis ringkas dan senang...yang mudah kita mudah2 kan ye tak..akak doakan semoga semuanya berjalan seperti yang dirancang.Amin!

nurhamizah said...

Wahhh lama tak komen kat blog akak. dulu saya blog ni --> qasehkuwardah.blogsspot.com

sekarang dah bertukar url. hahahaha tahniahhhhhh!

nurhamizah said...

Wahhh lama tak komen kat blog akak. dulu saya blog ni --> qasehkuwardah.blogsspot.com

sekarang dah bertukar url. hahahaha tahniahhhhhh!

Rai OurKizuna said...

wah.. diam diam rupanya..

Sue Izza said...

Assalamualaikum na,lama tak komen2 kan,tahniah dik akhirnya selepas pahit ada manis kan,Alhamdulillahhhh kita kawin tahun yang sama hehehe...tahniah sekali lagi semoga semuanya berjalan lancar doakan kak sue jugak ye,jemput datang kalau berkesempatan ye,kad tgk di fb k.....

Delores Hope said...


Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...