16 December 2014

Mencari Oven

Assalamua'laikum,

Dah nak dekat 3 pagi tapi mata taknak pejam2 lagi padahal dah mengantuk sangat2! Penangan oven punya pasal..dok Google sana sini alahaii tu pun tak puas ati lagi..makin pening lagi ada laaaaa..

Mula2 macam dah decide nak brand Europa Valencia tuh haa..tapi google2 lagi orang kata zanussi lagi ok..fagor pun ada gak pakai..entah apa ke namanya lagi banyak dah list, mana 1 jadi rezeki taktaw la tu..

Ingat nak beli yang letrik jer..nak pakai gas2 renyah n tak reti..gas kat rumah pun tak pernah berani pasang ini pulak untuk oven besorr utk bisnes..alahaii..tapi sampai bila kan? Org kata bleyh jimat letrik..lagipulak selamat kalo takde api ke kan still boleh guna oven gas..itupun kalo adunan semua dah selamat siap kalo tak alamatnya mixer pun cari yang gas jugak la gamaknya ..keh keh..ada ke pulak..

Lepastu kan kat Kelantan ni choice tak banyak n harga pun agak mahal..tapi taktaw la kan..belum survey ke kedai lagi..ada google yang oven berjaya tu tapi over budget la kalo yg tu plus tlalu panjang n sebab operasi kat rumah jer so mmg takder space utk itu..so kena kiv dulu..kita pun baru merangkak2 jer..pelan2 kayuh la ya..

Sekarang ni still guna Elba..brapa liter xpasti pulak tapi sizenya besar jugak boleh muat 3 tray..tapi saya selalu buat 1 tray jer..sbb dia tak masak sekata kalo bubuh banyak2 tray..ada kipas, ada lampu n kipas boleh on off n boleh buat ayam golek gak..oven ni saya study ramai gak kata ok..tapi dgn saya tak ok pulak..bahagian tepi kiri kanan mudah hangit tapi yg tengah belum masak pun lagi..sedih betul..beberapa hari lepas buat tart shell sampai hitam legam jadiknya..terpksa tambah lagi bakar yang lain..sampai customer kena tunggu..nasib baik jiran jer..lagi baik nasib esok nk repeat lagi order cheesetart.. Hihi..alhamdulillah..

Ok lah terpannjang la pulak entry nya..lama tak memblog punya pasal..heee..


Gambar ada kaitan dgn oven sbb ini ler si oven hunter tuuu..kikiki..kelas mekap petang tadi dengan Kak Ra rara_touchnshoppe[IG] ..takder keje cari keje inilah dia..ngeeee..dah2 nak tido. Goodnight!


posted from Bloggeroid

3 comments:

Eimma FM said...

tak nak komen pasal oven. nak cakap kak yana santek angat.... hehhehe..nak kena blaja make up gak ni ;)

Woofer Storm said...

lama tak dgr cerita..sihat ??
moga sihat belaka ye..

- Achie -

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...