31 August 2014

Lamanya tak tulis blog

Assalamua'laikum..

Lama benar dah rasanya tak tulis apa2 kat blog sumpah xtahu apa nak cerita.. Malam ni tetiba pulak tergerak hati..alhamdulillah..haritu ada jugak bukak account nuffnang, tak sangka banyak be yang active.. Betul ke be? Heheh dah lupa apa ke namanya..ada la jugak tengok hasil duit dok menari-nari kat situ..haaa ada lg rezeki..syukur pada Allah..

Sekarang ni dok sibuk dengan kedai alhamdulillah jugak sebab kecik2 pun dapat jugak buka kedai..kedai kecik je share2 ngn family.. Sy jual bukan kuih saja la n rasanya kuih macam tak ada jer..hahaha..sbb kita buat konsep vendor..sekarang kan banyak macam tu..tp kat Kelantan ni tak meluas lagi la..insyaaAllah kalo Allah izin bolehlah maju setapak lagi..

Sebenarnya kan tahun ni nak kawen..tapi entahla mungkin Allah belum izin..rasa macam sedihnya tak boleh nak cerita kat orang..memang pun sebab cerita kt Jorja jer..tapi tak bolehla kan, kita ada agama, kena percaya qada' n qadar..rukun iman tu..kalo tak percaya bermakna runtuhla iman tu.. Allah..sedih..tapi kena kuat..banyak benda nak fikir selain benda ni..sabar jerlah..memang saya, Allah takdirkan jd superwomen kot.. Dalam tangis tu dgn kerja, dgn supplier, dgn customer maintain jer..padahal dalam hati..huwaaaa berdarahhhhh..kehkeh..superwomen la sgt..takder maknanya..

Ok lah nak g mandi balik kerja tadi melepek dulu kat bilik..orang lain cuti pun kita kerja..takper kita suka jer..jd bos sendiri..kuikuikui.. Tata.



posted from Bloggeroid

5 comments:

Cik Sue said...

selalu bukak baca ebtry lama2 blog ni rindu ko na...Alhamdulillahhh muncul pun heheee...sabar na,Allah uji sebab dia anak bagi hok paling best tu...

Prettywrite said...

Huwaaa.. K.sueeee! RiNDU ko k.sue jgk!!! Tqq k.sueee mae blog Na..n tqq for the wordsss..xterluahkan..huhu..

man said...

Sebagai hamba-Nya.. hidup kita akan sentiasa diuji.

Prettywrite said...

Alhamdulillah.. Tqq man..:)

Mazlina mohd nazir said...

Pakai konsep vendor ko.. ada kosong lg dok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...