11 July 2014

13 ramadhan , nafsu

Assalamua'laikum..

Alhamdulillah dah masuk 13 ramadhan dah arini..sekejap jer masa berlalu dah masuk jumaat balik..

Puasa kali ni taktaw kenapa rasa macam gitu2 ajer takder rasa excited sangat..bukan tak excited puasa tp dari segi makan tu kitorang 1 family prepare biasa2 jer..yang paling best sampai harini sekalipun belum jejak bazar ramadhan..ahah so unbelievable!! Hari2 masak jer..masak pun simple jer..sungguh tak excited bab makan..

Urm mungkin ni satu rahmat dari Allah supaya tak membazir kan..mungkin Allah ada perancangan lebih baik..atleast nafsu makan terkawal..syukur sangat dh tu..berat badan mmg turun lah ni makan nasik sesenduk kecik jer..memang diet habis..air pun banyak minum air suam, air kelapa ngan air soya jer..air lain mmg takder dalam kepala..hihih..

Mungkin kena pegi jugak kot bazar ramadhan saja nak tengok2 telatah orang berniaga, cari inspirasi..hihi..tapi taktawla dengan mood ke laut entah bila nak menyinggah..kalo dulu sehari tak pergi tak sah..paling2 rembat ikan keli bakar, ikan pari bakar, kerabu kaki ayam,kerabu sotong, kerabu perut,puding sekaya dengan air hampir semua jenis air di bazaar tu dibeli dan cuba ..haha dasyat betul perubahan yg drastik..

Tapi takper la kan berubah untuk kebaikan..moga2 banyak lagi kebaikan yang singgah akan datang nanti.. Insyaallah..

posted from Bloggeroid

3 comments:

Wak Gelas said...

untunglar kita leh berpuasa kat negara sendiri kann., kat negara China tanah besar tu dorg x bagi berpuasa bulan ramadan pwnn., uHuuu

uncle gedek said...

masak sendiri lagi bagos... jimat pon jimat!

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...