22 April 2013

Kenduri Preparations

Assalamua'laikum..


My sista, Ayu is getting married soon. So dalam masa yang tinggal tak berapa lama jer lagi ni banyakla yang we all discuss kan..pheww.. Rupanya banyak benda ek nak kena settle nak kawin ni. Aigooo... Mujurla masih ada orang tua;ma, pakcik2, makcik2, kakak2, abang2 semua..Kalo tak haiyyoo tak boleh imagine kawin sensorang la..huhuhuh..sedih.


Just like doorgift kan..sesimple2 menda tu pun boleh buat we all stress! hahah..itu bukan yang i kawin lagi. kalo my turn nanti tak tahula how..ish2.. Doorgit untuk friends lain..untuk tamu2 ramai2 lain..untuk pihak 'berlarok' belah laki lain.. nak buat sama semua tak sesuai la..lagipun semua kena bajet.hurmm..


Dengan barang dapur nya..banyak oo nak beli..lepastu lauk2..daging..ayam..manisan..semua tu kena decide nak ambik dengan siapa..murah and good quality..that's why i said untung still ada uncles, aunts semua..coz they all ada kenalan kan..buat biz itu ini..so senang sikitla urusan..lagipun dekat Kelantan ni, bayaran untuk kenduri we all bayar after settle majlis..


Kalo taknak pening kepala baik ambik catering je kan..tak perlu susah2 , penat2..just dok melawa jer. Tapi catering dah berapa hengget per head? mahal and tak berbaloi la..lagipun dok kampung ni kita still parctice rewang for kenduri. Masak depan mata. Sedap dan puas hati.


My sis was so lucky sebab ramai yang sponsored dia punya barang hantaran. From head to toe i tell you!hahha..alhamdulillah, rezeki dia. Saya jer tak sponsor apa2 untuk dia, cukupla jadi peneman ke sana  kemari untuk dia cari barang!wakakaa..


Ok banyak lagi menda tak settle..hamboii macam dia yang kawin!!huahuahua. Saya nak jemput friends on blog juga la..siapa yang available on 31st May?jemputla datang ya.. :) Will update the address soon. tata.



5 comments:

Anonymous said...

It's very trouble-free to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this post at this web page.

my homepage: mouse click the next webpage - www.cloudblogtimes.com

Rai Ourkizuna said...

1st of june kenduri kahwin adik ipar akak..baru nak jemput yana (bajet kita yg tuan rumah) hahaha..

congratz utk sis yana.. tuan punya blog ni bila pulakk..

CaDLyNN said...

nnti kite jemput end of june ek..hehehehe

CTK said...

abg ct pon pkai kahwin....tp xder yg sponsor..hahahaa

mak je sponsor mknan sbb mak buat catering..hahaha

CTK said...

eh silap..pkai kahwin pulak...bakal kahwin lah..hahaha..typo2 :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...