05 November 2012

Neeg Help!Pencuci Usus/Perut Mana Yang Ok?

Assalamua'laikum..


Pejam celik pejam celik dah masuk november da kan..sekejap jer da nak abes da 2012..then 2013 will come to us..tu pun kalo umur panjang..insyaALLAH..Harap2 hidup lebih baik..taknak harap jer nak berusaha sekali la kan.. :)


Ok la motif sebenar entry ni nak minta tolong..huhu..ada tak kawan2,kakak2,abang2 kat sini yang biasa guna pencuci usus/perut?alamak sebut pencuci terbayang clorox lak..hahha..


Maksud saya supplement la kan..ada sesiapa yang biasa guna tak?ada suggestion produk apa yang paling molek? :)


Now macam2 penyakit da hinggap..n saya banyak jugak baca n kaji pasal pencuci ni..tak pernah guna taw..sekarang baru pikir perlu dah cuci perut ni..rasa da macam longkang tersumbat dah..badan lesu giler skarang..seriously nak bawak gula sekilo pun tak larat..bila check doctor,bukan sorang doctor, tapi they all kata sy sihat!huhu..so sad..kalo sihat kenapa saya rasa saya sakit kan?huhuh..tak paham!


Please any advise tinggal kat komen k..sy betul2 perlukan pertolongan kawan2 semua..nak buang apa2 yang tak perlu dalam badan..nak sihat..huhu :(

17 comments:

Ujie said...

kalau doktor biasa kata okey je, why not yana try ke homeopati pulak. kat KB ada yg terkenal, search kat intenet.

Prettywrite said...

homeopati..ha'ah yna xtpikir pn..nt yna try eyh..dkat kwsn yna ni pn ada..nt yna search jugak..tq k.ujie.. :)

LydSunshine said...

Saya penah guna Phyto Fibre. Okay jugak. Tapi tak amalkan pun.

Prettywrite said...

mana nak dapatkan tu?brapa harganya k.lyd?

Kak Mahh said...

Salam kenal buat tuan blog dr kakmahh

mummY daniSha said...

try makan pelawas HPA..tp tuk lawaskan la hehe..kalau rasa les/penat leh try minum kopi radix....tu tuk tenaga la hehe

napa yana...yana rasa letih mcm mana?

Prettywrite said...

slmt kenal juga k.mahh..tq singgah blog yna.. :)

Prettywrite said...

ok ke yg hpa tu k.mas?kalo kopi yna takleyh makan..kne avoid seme yg berkafein..huhu..jd sesak dada nk bnafas k.mas..nak buat kerja berat2 takleyh..rasa mcm ada sumthing je kat perut..huhu

eLL said...

yana, maksudnya takleh buang air besar ke?
hihi.

kalo ubat nak kosongkan perut/
membuang air, cuba beli kat farmasi. mintak ngn dia ubat Bisacodyl. telan sebiji, lepas 4 jam akan buang air besar tanpa sembelit. hihi. kawan2 akak buat ubat kurus pulak.

Waqheh said...

da kawen belum? kalo belum kawen je mungkin sihat kot..kalo da kawen, kawen je 1 lg..eh tak boleh daa...

eda_ej said...

akak slalu mkn alfalfa je.. tapi kalau nak lagi power mkn herb-lax.. memang die cuci habess.. produk shaklee..

CaDLyNN said...

samela kite..lemah je..

hnahdy said...

clenx tea.Kotak warna hijau..try minum 2 3 hari rasa ringan je badan :)

Noraim said...

kalau masalah buang air sy selalunya ke farmasi. kalau jumpa dokter mmg akn ckp takde pape.

Lia Irdelia said...

ce try spirulina HPA, just a suggestion... :)

Iyla Cantek said...

Salam..
hi yana..sy iyla..detoks?sy ade jual suplemen utk detoks..dr DCL..sgt2 bagus..ramai regular customer yg berpuas ati..time membuang tu xmenyebabkan sakit perut..bole refer link ni..

http://iylacantek.blogspot.com/2012/10/detoks-dengan-nuclonz.html

TQ..

Anonymous said...

cheap christian louboutin 725535 burberry handbags 38188 christian louboutin shoes 579729 christian louboutin shoes on sale 942869 http://burberry--handbags.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...